EMO HANNOVER 2023’TE “MADE BY ITALIANS”

EMO MILANO 2021’in elde ettiği başarının ardından yeniden Almanya’da düzenlenenen, metal işleme takım tezgahlarına adanmış dünya fuarı EMO HANNOVER 2023’e yaklaşık 200 İtalyan şirketi katıldı. İtalyan katılımcı grubu, Hannover’de en çok sayıda ikinci grup oldu. yabancı kolektif İtalyan katılımcı şirketler, tüm ana üretim segmentlerini temsil eden sektörün “Made in Italy” ürünlerinin en iyilerini sergilendi. İtalyan takım tezgahı imalat sanayi, 400 işletmesi ve 35.000 çalışanıyla, üretim, ihracat ve tüketim sıralamasında dördüncü sırada yer aldığı sektörün uluslararası senaryosunda önemli bir rol oynuyor. 

UCIMU Ekonomik Çalışmalar Departmanı ve İş Kültürü Merkezi tarafından işlenen nihai verilere göre, 2022 yılında İtalya’nın takım tezgahı, robot ve otomasyon sistemleri üretimi neredeyse tüm ana göstergeler için yeni rekorlara ulaştı: üretim 7,3 milyar euronun üzerine çıktı (+ %15), tüketim 6,3 milyar euroya (+%26) ve ihracat 3,5 milyara (+%8,5) yükseldi. 

2023’te olumlu trendin devam etmesi bekleniyor: Sektörün İtalyan üretiminin 7,8 milyar euroya (+%6,5), tüketimin 6,8 milyar euroya (+%8,3) ve ihracatın 3,6 milyar euroya (+%3,7) ulaşması bekleniyor.

Yakın gelecekte İtalyan şirketlerinin işlerini dış pazarlar yönlendirecek. Yine bu nedenle, Avrupa Takım Tezgahı Endüstrileri Birliği CECIMO tarafından desteklenen ticari fuar, ticari fuarlar panoramasında benzersiz, operatörlerin ilgisini çekebilecek bu etkinliğin potansiyelinin bilincinde olan üreticiler için kaçırılmayacak bir fırsatı temsil ediyor. 


UCIMU-SISTEMI PER PRODURRE Başkanı Barbara Colombo şunları söyledi: “İmalat sanayinin beşiği ve kalbi olan Avrupa’da düzenlenen dünya fuarı EMO’ya katılmak, bugün geçmişe göre çok daha önemli. Çünkü yaşadığımız jeopolitik istikrarsızlık nedeniyle değer zincirlerinin yeniden düzenlenmesi ve kısalması, bölge pazarlarını açıkça daha ilgi çekici ve fırsatlar açısından zengin kılmaktadır. Almanya, Fransa, Polonya ve Türkiye gibi bu pazarlar ziyaretçiler arasında iyi temsil edildi. EMO’da yer almak, bu ülkelerin kullanıcılarının yanı sıra ABD ve Asya’dan gelecek olan kullanıcılarla da tanışabilmek anlamına geliyor” dedi. Katılımcı firmaların bağımsız olarak gerçekleştirdiği etkinlikten en iyi şekilde yararlanmak amacıyla, her zamanki gibi EMO Hannover’de “Made by Italians”ın tanıtımıyla UCIMU-SISTEMI PER PRODURRE ilgilendi. Görsel iletişim, reklam, ticari basın yayınlarında makaleler, reklam afişleri gibi çalışmalar yapıldı.