Lamiera 2023, 10 - 13 Mayıs tarihleri arasında Fieramilano RHO’da...

Katılımcı başvurularının toplanması, LAMIERA’nın bir sonraki edisyonu için hızla devam ediyor. Sac şekillendirme ve kesme makinelerine ve ilgili teknolojilere adanmış uluslararası fuar,10 - 13 Mayıs 2023 tarihleri arasında fieramilano Rho’da gerçekleşmesi planlanıyor.

UCIMU-SISTEMI PER PRODURRE tarafından desteklenen İtalyan takım tezgahları, robotları ve otomasyon sistemleri üreticiler birliği ve CEU-CENTRO ESPOSIZIONI UCIMU tarafından organize edilen LAMIERA – tek ticaret özel olarak sektöre odaklanan fuar - yine tek sayılı yıllarda gerçekleşecek.

Bazı belirsizlik faktörlerine rağmen hala elverişli olan ekonomik çerçeve göz önüne alındığında, LAMIERA sektör işletmelerinden olumlu geri dönüşler almaya hazırlanıyor. Dış pazarların yanı sıra,yine Hükümet sayesinde çok dinamik ve alıcı bir İtalyan pazarına sahip olacaklar teşvikler 2023 sonrasına kadar yürürlüktedir.

Son derece pozitif geçen 2021’in ardından, 2022’nin ilk altı ayında sektörün İtalyan sektörü teyit etti. Büyüme trendi, borsaya ilişkin uluslararası ticaret verilerinde sac işleme sektörü için çift haneli artışlar kaydetti.

Özellikle Ocak-Haziran 2022 döneminde dünya sac işleme ve kesme ihracatı takım tezgahları (lazer, su jeti, plazma vb.) aynı döneme kıyasla %12’lik bir artış bildirdi.2021, toplam 8 milyar avrodan fazla. Dünya çapında ithalat da %16 artarak 6 milyar avroyu aştı. İçinde Bu bağlamda, İtalya son derece tatmin edici performansları vurguladı ve sektörün en önemli ikinci ülkesi olduğunu teyit etti.

“2023 yılının tamamı ve sonrası için geçerli olan Devlet teşvikleri 4.0 tarafından desteklenmektedir - işaret edilen UCIMU-SISTEMI PER PRODURRE Genel Müdürü Alfredo Mariotti’den - iç talep için kesinlikle LAMIERA’ya katılan katılımcıları ödüllendirin”.

Organizasyon sekretaryasının bu etkinliğe sadece “alışkanlar” tarafından değil, repertuardaki tüm ana segmentleri temsil eden olağan katılımcılar, aynı zamanda yeni girişimler ve ayrıca yıllar sonra tekrar LAMIERA’da yer almaya karar veren şirketlerden oluşmakta.

Alfredo Mariotti, “Onaylar, yeni girişler ve geri dönüşler, ilginin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor” diye ekledi. Bir sonraki fuara kadar, tek referans ticaret fuarı olarak konumunu istikrara kavuşturan bu etkinlik, İtalya’daki sektör ve yabancı katılımcılar için bile çekiciliğini artırmak, böylece imajını Dünya çapında güçlendirmektedir”.

Fuarda sergilenen ürünlerden bahsedecek olursak, Sac işleme ve kesme için makineler, sistemler, ekipmanlar, borular, profiller, teller, metal yapısal işler, presler, kalıplar ve kalıplar, kaynak, yüzey işlemleri ve bitirme, parçalar, bileşenler, aksesuarlar, aletler, bağlantı elemanları malzemeleri, teknik ve endüstriyel taşeronluk “geleneksel” yöntemlerden bazılarıdır.

Sac işleme ve kesme için geniş makine, tesis ve ekipman yelpazesinin yanı sıra, borular,kesitler, teller, metal yapı işleri, fuarda 6 teknolojik temaya odaklanılacak. Günümüzde sektör üzerinde giderek daha önemli bir etkiye sahiptir.

FABBRICAFUTURA/GELECEĞİN FABRİKASI,bağlantı, veri yönetimi, otomasyon, robotik ve dijital sistemler için yazılım ve teknolojiler sac metal işlemeye uygulanır; SALDATECH, geniş ve çeşitlendirilmiş dünyasına genel bir bakış sunuyor.sac-metal birleştirme teknolojilerinin en önemlilerinden biri olan kaynak; BAĞLANTI ELEMANLARI ENDÜSTRİSİ vida, civata, tespit ve kenetleme sistemleri önerisi; ISIL VE YÜZEY İŞLEMLERİN DÜNYASI,üretim öncesi ve sonrası işlemlere odaklanan makineler, sistemler, aksesuarlar ve sarf malzemeleri barındırmak,demir ve demir dışı malzemeler için, sürekli olarak bu segmentin eksiksiz bir genel bakışını sunar. Gelişen; METROLOGY & TESTING, test, ölçüm ve kalite kontrol sistemlerine odaklanmış vebu alanda üretim için elzem olan makineler; BLECH İTALYA SERVİSİ, teknik taşeronluk ve sektörün sanayisine yönelik hizmetler.

Ek olarak, her zamanki gibi, LAMIERA derinlemesine kültürel, tematik toplantılardan oluşan eksiksiz bir program önerecektir. Organizatörler ve stand sahipleri tarafından düzenlenir. Toplantılar gerçek bir arena olan LAMIALAMIERA’da yapılacak.mevcut operatörlerin ücretsiz katılımını kolaylaştırmak için sergi salonlarından biri içinde kurulacaktır.

Ticaret fuarı, Made in Steel ile kısmen bağlantılı olarak gerçekleştirilecek.LAMIERA tarafından kullanılanların yanındaki salonlarda gerçekleştirilecek olan çelik üretim zinciri, böylece
operatörler ve gazeteciler, bir iş gezisinde iki ayrı ama birbirini tamamlayan etkinliği ziyaret edecek.