LAMIERA SUNUYOR: METAL ŞEKİLLENDİRMENİN PARLAK YANI

Fieramilano Rho, 6 Mayıs 2025 Salı gününden 9 Mayıs Cuma gününe kadar, sac şekillendirme ve kesme takım tezgahları endüstrisine ve sektörle ilgili yenilikçi teknolojilere adanmış uluslararası bir fuar olan LAMIERA’nın yirmi üçüncü edisyonuna ev sahipliği yapacak.

Yıllar geçtikçe ticaret fuarı, İtalya’nın öne çıktığı ve dünya üretim ve ihracat sıralamasında ikinci sırada yer aldığı sac şekillendirme ve kesme dünyasına odaklanan uluslararası etkinlik panoramasının önde gelen randevularından biri haline geldi. ve üçüncüsü tüketimde.

İtalyan takım tezgahları, robotlar ve otomasyon sistemleri üreticileri birliği UCIMU-SISTEMI PER PRODURRE tarafından desteklenen ve CEU-CENTRO ESPOSIZIONI UCIMU tarafından düzenlenen LAMIERA, İtalya’da yalnızca metal şekillendirme sektörüne adanmış tek ticari fuardır. 

Giderek daha fazla İtalyan ve yabancı şirketin projelerinin ve yenilikçi çözümlerinin ön izlemesini sunmak için tercih ettiği bir etkinlik.

Sac metal işleme, borular, profiller, teller ve yapısal metal imalatı, presler, kalıplar ve kalıplar, kalıplama, yüzey işlemleri ve son işlemler, parçalar, bileşenler, aksesuarlar, aletler, bağlantı elemanları malzemeleri, teknik ve endüstriyel taşeronluk işlemleri için makineler, tesisler, ekipmanlar En son teknolojilerin en iyilerini gösterecek serginin kalbi ya da bu edisyonun sloganında da belirtildiği gibi ‘Metal Şekillendirmenin Parlak Tarafı’. Bir yan not olarak etkinlikte takım tezgahlarıyla ilgili bazı teknolojik temalara özel olarak odaklanılacak.

FABBRICA FUTURA; bağlantı, veri yönetimi ve otomasyona yönelik yazılım ve teknolojilere ve sac işlemede uygulanan dijital sistemlere ve robotlara odaklanacak; SALDATECH, en önemli sac birleştirme teknolojilerinden biri olan kaynağın geniş ve çeşitli dünyasına genel bir bakış sunacak; FASTENER INDUSTRY vidalar, cıvatalar, sabitleme ve kelepçeleme sistemleri teklifini gösterecek; ISIL VE YÜZEY İŞLEMLERİ DÜNYASI, demirli ve demirsiz malzemeler için üretim öncesi ve sonrası işlemlere odaklanan makinelere, sistemlere, aksesuarlara ve sarf malzemelerine ev sahipliği yapacak ve sürekli gelişen bu segmentin eksiksiz bir görünümünü sağlayacak; METROLOJİ & TEST, bu alanda üretimin olmazsa olmazı olan test, ölçüm ve kalite kontrol sistem ve makinelerine odaklanacak; BLECH ITALY SERVICE, fuarın altı teknolojik teması olan sektör endüstrisine yönelik teknik taşeronluk ve hizmetler ile ilgili olacak.

Buna ek olarak, bu yıldan itibaren LAMIERA, “yeni makine” pazarını tamamlayıcı nitelikteki bir pazarın ihtiyaçlarını karşılamak için yeterince yenilenmiş ve yeni işlevlerle donatılmış makine ve tesislere odaklanan bir Yenileme ve Güçlendirme alanı önerecek.
 

UCIMU genel müdürü Alfredo Mariotti, “İtalya sergi panoramasında, LAMIERA’nın yalnızca metal levha kesme, işleme ve şekillendirme makinelerine adanan tek etkinlik olduğunu söyledi. Fuardaki yüksek kalite ve yenilikçi fuar temaları aracılığıyla sektördeki yeni lider teknolojilere gösterilen ilgi, fuarı her geçen yıl hem ulusal hem de uluslararası düzeyde daha anlamlı ve çekici hale getiriyor”.

“Dünyanın her yerindeki kullanıcılar ve üreticiler tarafından tanınan güçlü bir teklif, sektörün en büyük oyuncularını yakından gözlemlemek için en iyi fırsatı LAMIERA’da bulan uluslararası operatörler için mutlak bir çekim unsurudur. Aslında, etkinliğin son baskılarından elde edilen veriler, büyük, küçük ve orta, standart ve süper özelleştirilmiş teknolojiler için tüm İtalyan üreticilerin fuardaki varlığının, yabancı üreticilerin katılımı için de çok güçlü bir itici güç olduğunu gösteriyor. hem bu sektörde sağlam bir geleneğe sahip ülkelere hem de LAMIERA’daki varlığı her geçen yıl kararlı bir şekilde büyüyen AB dışındaki bölgelerden de gelen daha yeni onaylara sahip olanlara ait”.

“Aboneliklerin toplanması birkaç gün önce başladı ve sekreteryamıza şimdiden çok sayıda katılım talebi geldi. Dahası, diye ekledi Alfredo Mariotti - 2025-2027 arasındaki üç yıllık dönemin tamamı boyunca uluslararası ve yerel pazar trendlerinin büyümesi bekleniyor ve 2025 boyunca Geçiş 5.0 ve 4.0 teşviklerinin mevcut olması, LAMIERA’ya katılmaya karar veren tüm operatörlerin kesinlikle lehine olacaktır. dünyanın üçüncü, Avrupa’nın ise birinci büyük tüketici pazarına ev sahipliği yapıyor.”

Ziyaret deneyimini eksiksiz ve ilgi dolu hale getirecek yan girişimler ve projeler fuara daha fazla değer katacak. Fuarın sektöre yönelik konularla ilgili zengin bir toplantı programı sunacağı etkinlik alanı LAMIALAMIERA, yabancı operatörlerin ve eğitimle ilgili tüm girişimlerin yanı sıra yeniden önerilecek.