STUDER 2023 Mali Yılını Başarılı Bir Şekilde Gerçekleştirdi

Küresel çaptaki zorlu yatırım ortamına rağmen hassas silindirik taşlama makineleri üreticisi, satışlarını artırmayı ve birçok bölgede pazar payı kazanmayı başardı.

Fritz Studer AG’nin bu yılki basın toplantısı “STUDER’ın Sesi” sloganı altında gerçekleşti. STUDER CEO’su Jens Bleher, Steffisburg’da 20’den fazla ülkeden yaklaşık 65 gazetecinin önünde yaptığı konuşmada, “Yakın zamanda tamamlanan 2023 mali yılı, özellikle de 111. yıl dönümümüz son derece başarılıydı” dedi. Küresel çaptaki zorlu yatırım ortamına rağmen hassas silindirik taşlama makineleri üreticisi, satışlarını bir kez daha artırmayı başardı. Özellikle ABD ve Çin gibi kilit pazarlarda satışlar olumlu yönde gelişti. Asya, önceki yıllarda olduğu gibi en büyük tek bölge oldu ve onu Orta Avrupa ve Kuzey Amerika takip etti.

Ürün geliştirme ve saha altyapısına yapılan tutarlı yatırımlar meyvesini verdi. “Duyurularımızı gerçeğe dönüştürdük ve zamanı pazar konumumuzu iyileştirmek ve uzun vadede geleceğe yönelik kendimizi güçlendirmek için kullandık” dedi. STUDER dünyanın birçok bölgesinde pazar payı kazanmayı başardı. Üstelik Müşteri Hizmetleri segmentindeki yeni satış rekoru da oldukça sevindiriciydi. Bleher, sipariş durumunun yılın sonuna doğru olağanüstü derecede iyi gelişmesini önümüzdeki mali yıl için olumlu bir işaret olarak değerlendirdi.

Almanya, Çin ve bazı Asya ülkeleri gibi bireysel pazarlarda gelen siparişlerin gelişimi daha zayıf olsa da dünyanın diğer bölgelerinde olumlu sonuçlar görüldü. STUDER CSO’su Sandro Bottazzo, “Birçok ülkede iyi sonuçlar elde ettik ve hatta bazılarında yeni rekor sipariş alımı gerçekleştirdik” dedi.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler STUDER’e Güveniyor

Müşteri segmentlerine göre bakıldığında, havacılık ve uzay sektörü bir kez daha yeni siparişlerde en büyük artışı yarattı. Bu sektör artık gerileyen otomotiv ve yan sanayini geride bıraktı. “Takım” segmenti beklentilerin altında kaldı. Önceki yılda olduğu gibi en büyük bireysel segment, fason imalatçıların hakim olduğu “hassas mühendislik”tir. Bottazzo, “Küçük ve orta ölçekli işletmeler tarafından taşlama makinelerimize bu kadar güvenilmesinden ve bu segmentin bizim için stratejik açıdan önemli olmaya devam etmesinden çok memnunum” diye açıkladı. “Makine mühendisliği” ve “kalıpçılık” segmentleri de önemli konumlarını korudu. Ayrıca yarı iletken endüstrisinde hassas silindirik taşlama makinelerine olan talebin artması da oldukça memnuniyet vericiydi.
 

Müşteri Hizmetlerinde Rekor Satışlar

Hassas silindirik taşlama makinelerinin uluslararası konumdaki üreticisi STUDER için geniş bir portföyün sürdürülmesi 2023’te de özellikle önemli olmaya devam etti. CNC üniversal silindirik taşlama makineleri için gelen siparişler oldukça sağlamdı. En yüksek hacme sahip makine S33 olurken onu favoritCNC, S31, S41 ve favorit takip etti. Bottazzo, “İç silindirik taşlama makineleri söz konusu olduğunda, bu yıl S131 için şirketin tarihinde gelen siparişler açısından en iyi üçüncü yıldı” dedi. Yeni S100 iç silindirik taşlama tezgahının siparişleri de oldukça memnun ediciydi ve hedefleri aştı.

Müşteri Hizmetleri çok olumlu bir gelişme gösterdi. Bottazzo, “Burada üst üste ikinci yıl satış rekoru kırmayı başardık” dedi. Bu, bakım ve servisten yedek parça ve revizyonlara kadar tüm iş alanları için geçerlidir. STUDER’in artık Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Polonya ve Macaristan’da kendi vasıflı personeliyle hizmet verdiği Doğu Avrupa’daki gelişme özellikle memnuniyet vericiydi.

STUDER dünya çapında yaklaşık 30 ticari fuara ve açık toplantıya katılmıştır. Pekin’deki CIMT ve Hannover’deki EMO’ya ek olarak UNITED GRINDING Kuzey Amerika’daki halka açık etkinlik özellikle başarılıydı. STUDER, EMO 2023’te tarihinde ilk kez yeni insertLoad yükleyicinin yanı sıra roboLoad ve uniLoad ile üç otomasyon çözümünü bir ticaret fuarında sunma fırsatı buldu. 

İş Milleri ve Otomasyonda Önemli Gelişmeler

2023 yılında STUDER’in odak noktası, müşterilerinin yararına en son öğütme teknolojilerinin geliştirilmesi ve ilerletilmesi olmaya devam etti. S36 üretimi dış silindirik taşlama makinesi özellikle e-mobilite ile ilgili bileşenler için uygundur. CTO Daniel Huber, “Artık müşterilerimiz S36’da kısıtlama olmadan tüm iş mili çeşitlerini ve otomasyon çözümlerini kullanabiliyor” dedi. 25 kW’lık (33 hp) yeni, güçlü taşlama mili sayesinde, 160 mm’ye (6,3 inç) kadar özellikle geniş taşlama disklerinin kullanılması mümkündür. Yeni bir seçenek ise CBN veya elmas taşlama taşları ile yüksek hızlı taşlamadır. Tamamen uyumlu easyLoad ve uniLoad yükleme sistemleri sayesinde müşteriler, S36 ile üretimlerini yüksek düzeyde otomasyona geçirebilirler.
Huber, yeni S100 iç silindirik taşlama makinesinin başarısından memnun kaldı. Dış taşlamadaki favoritCNC’ye benzer şekilde, iç taşlama için giriş seviyesi segmentinde kendisini kanıtlamıştır. Geçen yılki geliştirme sayesinde S100 artık yeni, güçlü bir pansuman miline (Ø 58) sahip ve bunun gelecekte başka modeller için de planlanması planlanıyor.

Müşteriler, popüler favoritCNC’nin halefi olan makinedeki yeni özellikleri sabırsızlıkla bekleyebilirler: örneğin, tekerlek başlığının açı göstergesi, popüler QuickSet kurulum işlevi ve iş parçalarının manuel olarak taşlanmasına verimli bir şekilde izin veren manuel taşlama döngüsü olarak geleneksel bir mod. herhangi bir programlama.
 

C.O.R.E. İçin Yeni Özellikler Duyuruldu

2023’teki geliştirmede özellikle UNITED GRINDING’in devrim niteliğindeki donanım ve yazılım mimarisi C.O.R.E. üzerinde odaklanıldı. “Çekirdek. Dokunmatik işletim paneli halihazırda benzeri görülmemiş düzeyde sezgisel kullanıma olanak tanıyor ve yakında operatörlerin çalışma alanlarını tanımlayıp kaydedebilecekleri özelleştirilebilir bir arayüz olacak,” diye açıkladı Huber. Veri toplama ve analizinin yanı sıra yeni sensörler ve araçlar da odak noktasıydı.

CTO daha sonra geleceğe yönelik bir görünüm sağladı. Sürdürülebilirlik konusu bizim için önemini korumaya devam ediyor” dedi. STUDER tarafından geliştirilen SmartJet® soğutma sistemi, taşlama prosesinde soğutma sıvısı ve enerji ihtiyacını önemli ölçüde azaltarak yeni endüstri standartlarını belirliyor. Huber ayrıca yarı iletken endüstrisinde de büyük bir potansiyel görüyor. E-mobilite ve fotovoltaik nedeniyle yüksek performanslı yarı iletkenlere olan talep artıyor. STUDER’in yerinde X-ışını ölçüm başlığına sahip S41 CNC üniversal silindirik taşlama makinesi, levha üretiminde standardı belirliyor ve pazarda son derece başarılı.

Geçen yılki kapsamlı geliştirme faaliyetlerine değinen CTO, “Uzun vadede yalnızca en son teknolojiyi içeren akıllı ve verimli makineler sunan makine üreticileri başarılı olabilir” diye özetledi. 

STUDER Rekabetçi Teslimat Süreleri Sağlıyor

Operasyonlar için STUDER COO’su Stephan Stoll genel bir bakış sundu. “İmalat edilen makinelerin üretim karışımı 2023’te daha karmaşık sistemlere kaydı” dedi.

Aktif satın alma yönetimi ve küresel tedarik zincirlerinin normalleşmesi sayesinde siparişler zamanında tamamlandı. Stoll, STUDER’a iyi bir fayda sağlayan UNITED GRINDING Group içindeki ortak üretim stratejisinin uygulanmasını olumlu değerlendirdi.

Anahtar operasyonel projeler arasında otomatik üretim araçlarına ve son teknoloji test stantlarına yapılan yatırımlar yer alıyordu. STUDER, kendi yüksek kaliteli millerini üreten az sayıda taşlama makinesi üreticisinden biridir. Stratejik açıdan önemli olan bu makine bileşenlerinin uzmanlığı özellikle genişletildi. Bu önkoşullar ve daha fazla büyüme için Steffisburg’a ve Biel’deki dahili taşlama yeterlilik merkezine kapsamlı yapısal ve lojistik önlemlere daha fazla yatırım yapıldı.

STUDER Bölgesel Isıtma Ağına Bağlandı

Sürdürülebilirlik de önemli bir rol oynadı. Stoll, “Şubat 2023’ten bu yana Steffisburg tesisi yerel bölgesel ısıtma ağına bağlı ve böylece tüm binalar çevre dostu bir şekilde ısıtılıyor” diye açıkladı. Ayrıca tüm binaların LED aydınlatmaya dönüştürülmesi büyük oranda tamamlandı. Genel olarak enerji tüketimi ve CO2 emisyonları önemli ölçüde azaldı.

COO ayrıca önümüzdeki mali yıl için bir görünüm de verdi. Stoll, “Geçtiğimiz yıllarda yapılan önemli yatırımların ardından, lojistik süreçlerimizin ve depo altyapımızın yeniden tasarlanması artık çok yakın” dedi. Bu projenin en önemli parçası, doğrudan bağlantılı bir konteyner deposuna sahip merkezi bir lojistik merkezdir. Tam otomatik depo sisteminin daha yüksek verimliliği, tüm makine üretimine ve yedek parçaların işlenmesine fayda sağlar.

Sonuç olarak Jens Bleher, iyi eğitimli çalışanların teknoloji şirketi için büyük önem taşıdığını vurguladı. Prestijli profesyonel şampiyona SwissSkills’de yakın zamanda elde edilen başarılardan çok memnundu. Geçtiğimiz yıl STUDER çırakları Luis Salzmann (1. sıra, tasarım mühendisi EFZ) ve Noah Rossel (2. sıra, otomasyon mühendisi EFZ) olağanüstü performanslarıyla altın ve gümüş madalya kazandılar. “STUDER, WorldSkills’de üst üste üçüncü kez temsil ediliyor. Bundan büyük gurur duyuyoruz ve bu da mesleki eğitime olan kapsamlı bağlılığımızı doğruluyor” dedi CEO Bleher.