POLITECNICO DI MILANO VE UCIMU-SISTEMI PER PRODURRE ÜÇ YILLIK İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALANDI

Dün öğleden sonra, Politecnico di Milano (Milano Politeknik Üniversitesi) ile İtalyan takım tezgahları, robotlar ve otomasyon sistemleri imalatçıları derneği UCIMU-SISTEMI PER PRODURRE arasında, aralarındaki diyaloğu ve iş birliğini daha da geliştirmeyi amaçlayan bir işbirliği ve niyet anlaşması imzalandı. Her zaman sektörle ilgili ortak çıkar projeleri geliştiren iki kuruluş.

Politecnico di Milano Şansölyesi Donatella Sciuto ve UCIMU başkanı Barbara Colombo, 2023 yılının son Yönetim Kurulu Toplantısı için derneğin genel merkezinde bir araya gelen UCIMU Yönetim Kurulu Üyelerinin huzurunda anlaşmayı imzaladı.

Üç yıl süreyle geçerli olan Çerçeve Anlaşmasının tanımı, esas olarak, mümkün olduğunca temas noktalarını ve takım tezgahı endüstrisine odaklanan faaliyetleri artırarak, iki kuruluşu kapsayan çeşitli girişimleri daha iyi koordine edecek bir araç olarak tasarlanmıştır. robotik, otomasyon, dijital ve katmanlı üretim.

İki eylem çizgisi vardır. Bunlardan ilki, UCIMU Ödülleri de dahil olmak üzere sektörle bağlantılı disiplinlere ilişkin bursların finansmanı, ortak ilgi alanlarına ilişkin lisans tezlerinin geliştirilmesi, ortak ilgi alanlarına yönelik ziyaretlerin organizasyonu yoluyla Üniversite öğrencileri arasında takım tezgahı endüstrisine ilişkin bilginin geliştirilmesine yönelik girişimleri teşvik etmektir. öğrenciler ve öğrenci gruplarının alandaki şirketlere ve dernek tarafından desteklenen ticari fuarlara katılması ve son sınıf öğrencilerinin ticari fuarları ziyaret eden lise öğrencilerine yönelik özel ders faaliyetlerine dahil edilmesi.

İkinci eylem hattı, ulusal ve uluslararası teklif çağrıları bağlamında, ortak ilgi alanına giren çalışma ve araştırma projelerinin uygulanması için tarafların teknik-bilimsel düzeyde işbirliğini teşvik etmek üzere tasarlanmıştır.

Ayrıca anlaşmada, yerleştirme, staj ve staj hizmetinin kullanımı ve Politecnico di Milano tarafından düzenlenen “Kariyer Günü” etkinliklerine katılım yoluyla UCIMU üyesi şirketlerin sunduğu istihdam fırsatlarını vurgulamayı amaçlayan çeşitli faaliyetlerin geliştirilmesi amaçlanıyor.
 

UCIMU başkanı Barbara Colombo şunları söyledi: “UCIMU için bu anlaşmanın imzalanması, derneğin akademik ve araştırma dünyaları ile sektör endüstrisi arasındaki diyaloğu teşvik etme çalışmalarını desteklemek için önemli bir araçtır. Özellikle anlaşmanın sektörümüzde insan gücü arz ve talebi arasındaki uyumsuzluğun azaltılmasına yardımcı olabileceğini düşünüyoruz. Aslında şirketlerimiz genç, hazırlıklı ve motivasyonu yüksek kaynakları bulma konusunda büyük zorluklarla karşılaşmaktadır ve Politecnico di Milano, teknik ve yönetimsel profillerin işe alınmasında kesinlikle başvurulacak ana ortaklardan biridir. Buna ek olarak, bu anlaşmayla, Şansölye Sciuto ile birlikte, dernek ve üniversitenin her biri kendi yeterlilikleri ve rolleri doğrultusunda ortak ilgi alanlarına yönelik çalışmaların oluşturulmasına ve paylaşılmasına katkıda bulunarak daha sorunsuz ve yoğun bir şekilde çalışabileceğimizi düşünüyoruz. Bu ve tüm imalat sektörlerinin sürekli endüstriyel ilerlemesinin de temelini oluşturan bilgi birikimidir”.

“Gençler için tasarlanmış bir anlaşma: üniversiteye girmeleri ve endüstri doktoraları aracılığıyla iş dünyasına yerleştirilmeleri. Nitelikli personelin eğitiminden son teknoloji araştırma ve inovasyona kadar UCIMU’nun üniversitemiz için önemli bir ortak olduğu onaylandı.” Yorumlar Politecnico di Milano Şansölyesi Donatella Sciuto. “Gelecek üç yıl için her iki tarafın da verdiği taahhüt, bizim için iki hayati unsur ve endüstriyel sistemin üyelerin rekabet gücünü sürdürmesi için iki temel kaldıraç olan liyakat ve yeterliliğe odaklanan karşılıklı anlayışın bir kanıtıdır. Bu alanda “Made in Italy” şirketlerinin büyük çoğunluğunu temsil eden Dernek şirketleri. Gençlere odaklanmak, imalat gibi her zaman ekonomimizin merkezinde yer alan bir sektörde Kamu ile Özel sektör arasında uzun vadeli ve ortak büyüme yollarının temellerini atmak anlamına geliyor”.