UNITED GRINDING Emo Hannover’deydi. “Başarınız için Birlikte”

UNITED GRINDING Group’un sloganı da bu yılki EMO Hannover’in sloganıydı: BAŞARINIZ İÇİN BİRLİKTE. Grup 30. yılını kutladı ve Transaction-Network ile ortaklığını duyurdu. Ayrıca 1.000 m2’lik alanda taşlama ve ölçüm teknolojisinde üç ürün yeniliği sunuldu.

Bu yılki EMO Hannover 2023 bir kez daha imalat endüstrisindeki en son teknolojilerin sergilendiği bir vitrin oldu. UNITED GRINDING Group, 1.000 m2’lik (10.765 ft2) standıyla bu yıl da yine öne çıkan bir şekilde temsil edildi ve birçok yenilik sundu.

Üç yeni ürünün ilk gösterimi

Müşteri Hizmetleri özel sergi alanında çok sayıda ziyaretçi, makinelerin tüm yaşam döngüsü boyunca verimli üretimi sürdürmek için mevcut tüm ürün ve hizmetler hakkında bilgi alma fırsatı buldu.

Sergilenen 16 makinede ticaret profesyonelleri aşağıdaki yenilikleri de canlı olarak deneyimleme fırsatı buldu:

Yüzey ve profil taşlama makineleri uzmanı BLOHM, hidrolik motor statörlerinin iç işlemesi için daha hassas ve verimli bir çözüm olan PLANOMAT XT için UNIMATE iş parçası otomasyon sistemini sundu. Yeni dikey taşlama düzeni bu uygulama için çok sayıda avantaj sunmaktadır. Bu amaç için özel olarak geliştirilen otomasyon çözümü de daha yüksek verimliliğe katkıda bulunuyor.

STUDER, S33 ve S31 silindirik taşlama makineleri için evrensel bir otomasyon çözümü sundu: yeni insertLoad yükleme sistemi. Bu yeni standartlaştırılmış yükleme sistemi, yatay ve dikey yönlü iş parçalarını taşıyabilir ve parçaları merkezler arasında ve bir aynaya yükleyebilir. 

Ve önde gelen takım tezgahı üreticilerinden biri olan WALTER, ilk kez yenilikçi “Lazer Kontur Kontrolü” ölçüm sistemini tanıttı. EMO’da zaman. Bu, yeni tip mavi lazeri akıllı bir ölçüm sistemiyle birleştirir ve doğrudan taşlama veya aşındırma makinelerinin çalışma alanında silindirik takımlar üzerinde çeşitli takım parametrelerinin son derece hassas, temassız ölçümü için kullanılır.
 

Transaction-Network ile Ortaklık

UNITED GRINDING Grubu, bu yılki EMO Hannover’i Transaction-Network ile ortaklığını duyurma fırsatı olarak kullandı. Firmanın aynı isimli geliştirdiği müşteri portalı yedek parça siparişi vermek, servis fişi açmak veya makine dosyasının bakımını yapmak için kullanılabiliyor. Portal, müşterileri hizmet süreçlerinde proaktif olarak destekler ve tüm önemli ana verilere, belgelere ve makinelerin geçmişine 7/24 erişim sağlar. Bu, satış sonrası hizmetlerin dijitalleşmesini yeni bir seviyeye taşıyor ve kullanıcıların işini daha da kolaylaştırıyor.

Bu dijital platformun tek kullanıcısı UNITED GRINDING olmadığından ve diğer makine üreticileri de kullanabildiğinden makine parkurunun büyük bir kısmına portal uygulanabilmektedir. Bu nedenle Küresel İş Geliştirme ve Müşteri Hizmetleri Başkanı Paul Kössl, bilgi sağlamayı, hızlı yedek parça tedarikini ve servis taleplerinin karmaşık olmayan bir şekilde hızlı bir şekilde işlenmesini dijitalleştirmek isteyen makine üreticilerine portalın uygulanmasını öneriyor. Kössl, “Üreticiden bağımsız bir müşteri portalı, kullanıcılara tek tip oturum açma ve kullanıcı arayüzleri gibi birçok avantaj sunuyor” diyor. Ve ekliyor: “Transaction-Network’te dijital satış sonrası teklifimizi genişletecek ideal ortağı bulduk. Bu çözüme ve Transaction-Network ile olan işbirliğine o kadar ikna olduk ki, lisanslamanın ötesinde şirkette hisse satın aldık”.

Ayrıca Gottmadingen, Baden-Württemberg, Almanya merkezli Transaction-Network GmbH & Co. KG’nin kurucusu ve genel müdürü Gerd Bart da işbirliğini memnuniyetle karşılıyor:

“UNITED GRINDING Group bizim için ideal ortak. Portalımızın performansını ve avantajlarını bu grubun oldukça yüksek karmaşıklığıyla en iyi şekilde gösterebiliriz” diyor Bart. Transaction-Network tarafından geliştirilen açık mimari ve DataX veri entegrasyon platformu sayesinde portal, UNITED GRINDING’in mevcut BT altyapısına yalnızca birkaç hafta içinde hızlı ve esnek bir şekilde entegre edildi. Grubun tüm markalarındaki ve müşterilerindeki tüm makinelere genel bir bakış sağlar. UNITED GRINDING ile ortaklığın geleceğine olumlu bakan Bart, “Eğer diğer üreticilerin makineleri de portala bağlanırsa, müşterinin avantajı daha da artar” diye devam ediyor.
 

BAŞARINIZ İÇİN BİRLİKTE 30 Yıl

UNITED GRINDING Group’un geçmişi, küresel ekonominin krizde olduğu 1993 yılına kadar uzanıyor. Bir vakfa ait olan Körber AG, bu çalkantılı dönemde o zamanki adıyla Schleifring Grubunun geliştirilmesine ve genişletilmesine yatırım yapmıştı. Merkezi Almanya’nın Hamburg kentinde bulunan teknoloji grubunun vizyonu, benzer iş modellerine ve teknolojilere sahip şirketleri bir araya getirerek bir ortak müşterilerinin yararına birbirlerini destekleyecek ve işbirliği yapacak güçlü bir grup.

Yirmi yıl sonra UNITED GRINDING Group CEO’su Stephan Nell’in liderliğinde grup bu hedefe doğru önemli ilerleme kaydetti. Grup, EMO Hannover 2013’te kendisini şu anki adı olan “UNITED GRINDING Group” adı altında ve makine tasarımını da içeren tek tip bir kurumsal tasarımla tanıttı. Nell, “İlk defa tek bir grup olduğumuz dış dünyaya göründü” diye anımsıyor. Ve bu görsel birlikteliğin içsel bir etkisi de oldu. Grup içindeki işbirliği büyük ölçüde yoğunlaştırıldı, uygulama ve teknoloji bilgisi sistematik olarak paylaşıldı ve altyapı ve uluslararası iştirakler ortaklaşa kurulup genişletildi.