On iki ülkeden 60 genç şirket yetkinliklerini sergileyecek

Frankfurt am Main, 22 Ağustos 2023 - 18 - 23 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek EMO Hannover 2023’te, EMO organizatörü VDW (Alman Takım Tezgahı Üreticileri Birliği) ve VDMA Startup tarafından ortaklaşa sunulan, Salon 9’daki Stand E34’te bir kez daha geniş bir Başlangıç Alanı yer alacak. Makine. VDW’deki projeden sorumlu Stephanie Simon, “Yeni kurulan şirketler, köklü endüstriyel sektörlere yeni bir soluk getiriyor çünkü genellikle kendi iş alanlarında öncü ve trend belirleyici olarak görev yapıyorlar” diyor. Bu nedenle köklü katılımcıların genç şirketlerle konuşmakla fazlasıyla ilgilendiklerini belirtiyor. VDMA’dan Juliane Salten, “EMO Başlangıç Alanı’nda şu anda üretim teknolojisi pazarına girmeyi ve kullanıcıların ilgisini çekmeyi amaçlayan 60’a yakın şirket bulunuyor” diye ekliyor. Öncelikli amaçları profillerini yükseltmek ve müşteriler ve yatırımcılarla ağlar kurmaktır.

Çöpçatanlık, Hızlı Buluşma ve Startup Gecesi

Organizatörler, katılımcıların bilgi ve ağ paylaşımında bulunmasına yardımcı olacak bir dizi fikir ortaya attı. Amaç, üretim teknolojisindeki deneyimlerin, olasılıkların ve fırsatların tartışılabileceği ve aynı zamanda yeni ortaklıkların kurulabileceği profesyonel bir ağ oluşturma platformu sağlamaktır. Münih’teki Remberg GmbH’nin CEO’su David Hahn, girişimi kararlı bir şekilde destekliyor: “2019’da ünlü makine mühendisliği şirketi Klingelnberg’i EMO’ya müşteri olarak çekmeyi başardık. Ve baktığınız her yerde, dijitalleşme çözümlerimizi sattığımız şirketlerin yöneticileri vardı. Böyle şeyler ancak EMO’da olur.”

Bu bağlantıların daha güçlü bir şekilde kurulmasını desteklemek için EMO Hannover 2023’te, köklü şirketler ile uygun startup’lar ve dijital çözüm sağlayıcılar arasında etkinlikte yüz yüze toplantılar düzenleyecek olan “Startup Matchmaking” özelliği yer alacak. Speeddating etkinliği, katılımcılara yalnızca fuarda yer alan startup’larla fikir alışverişinde bulunma ve sonraki ağ oluşturma oturumu sırasında diğer ortak ilgi alanlarını keşfetme fırsatı verecek.
 

Bu bağlantıların daha güçlü bir şekilde kurulmasını desteklemek için EMO Hannover 2023’te, köklü şirketler ile uygun startup’lar ve dijital çözüm sağlayıcılar arasında etkinlikte yüz yüze toplantılar düzenleyecek olan “Startup Matchmaking” özelliği yer alacak. Speeddating etkinliği, katılımcılara yalnızca fuarda yer alan startup’larla fikir alışverişinde bulunma ve sonraki ağ oluşturma oturumu sırasında diğer ortak ilgi alanlarını keşfetme fırsatı verecek.

19 Eylül 2023’te Speeddating’in de dahil olduğu EMO Startup Gecesi, katılımcılara ve ziyaretçilere yeni şirket kurucularıyla yüz yüze tanışma ve rahat bir atmosferde iletişim kurma şansı verecek. Son olarak fuarın her gününde EMO Startup Alanına turlar düzenlenecek. Bunlar katılımcılara fuardaki genç şirketlerin konuları ve ana odak noktaları hakkında hızlı bir genel bakış sunacak.

On iki ülkeden girişimler gemide

EIT Manufacturing Darmstadt’ın ortak standı özel bir şey sunuyor. Fuarda on iki ülkeden (Avusturya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, İsrail, İtalya, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç ve Türkiye) 20 girişim yer alacak. Bunlar, ürün ve hizmetlerini EMO Hannover’de İnovasyon Ağı’nın ortak çatısı altında sunacak. “Şirketler, EIT Manufacturing’in geliştirmekte olduğu inovasyon ağının önemli bir parçası. Şu anda yaklaşık 80 yeni girişimi destekliyoruz, 150’den fazla şirketle düzenli iletişim halindeyiz ve ağımızı sürekli genişletiyoruz” diyor EIT Üretim Merkezi Direktörü Dr. Christian Bölling. Kuruluş, pazarlanabilir ürünlere kadar prototiplerin geliştirilmesini teşvik ediyor, zorlukları yenilikçi yollarla çözmek için yeni kurulan şirketleri ve endüstriyi bir araya getiriyor ve şirketleri daha rekabetçi hale getirmek için endüstrideki çalışanlara eğitim ve öğretim sağlıyor.

4 Eylül’den itibaren EMO Hannover 2023’te EMOspark - Start-up Yeniliğini Ateşleme başlığı altında LinkedIn, Instagram/Facebook ve Twitter’da da büyük bir sosyal medya mücadelesi başlayacak. Amaç, şirketleri tanıtmak ve desteklemek. potansiyel müşteriler yaratmada. Şirketlerin, #EMOspark2023 etiketini kullanarak fuardan önce ürünleri/teknolojileri hakkında kısa tanıtım videoları veya gönderiler yayınlamaları teşvik ediliyor. Gösteri sırasında stantlardan fotoğraf ve videolarla günlük canlı güncellemeler tamamlanacak. Ve son olarak, gösteriden sonra, her startup’tan yine gösteriye katılımlarıyla ilgili önemli noktaları içeren kısa bir gönderi yayınlamaları ve öğrendiklerini paylaşmaları isteniyor. “#EMOspark2023 hashtag’i kullanılarak tüm gönderilerin kolayca bulunması ve paylaşılması kampanyanın görünürlüğünü artırıyor. Gösteri öncesi tanıtım içeriği, gösteri sırasındaki canlı güncellemeler ve gösteri sonrası özetlerin birleşimi, hedef kitlenin ilgisini çekecek ve kalıcı bir etki yaratacak,” diye bitiriyor VDW kampanya organizatörü Tanja Lee.