Endüstriyel üretim için temel odak alanları: Dijitalleşme ve sürdürülebilirlik

EMO Hannover organizatörü VDW (Alman Takım Tezgahı İmalatçıları Derneği), ziyaretçileri 5 ve 6 Temmuz tarihlerinde Frankfurt am Main’de gerçekleştirilecek etkinliğin ana ön izlemesine katılmaya davet etti. Katılımcılar, etkinliğin kendisinden on hafta kadar önce yeniliklerinin gizli bir önizlemesini veriyorlar. 30’dan fazla ülkeden 70’e yakın gazeteci geldi, gördü, hayran kaldı ve katılımcılardan detay istedi.

“EMO Hannover önizlemesi ilk kez Frankfurt am Main’de yapıldı. Etkinliğin uzun bir geleneği vardır ve EMO Hannover Dünya Turumuzun hem doruk noktası hem de sonucudur. Japonya’dan Meksika’ya, Finlandiya’dan Güney Afrika’ya kadar 40 ülkede düzenlenen yaklaşık 60 etkinlikte, VDW İcra Direktörü Dr. Wilfried Schäfer konukları karşılarken, “EMO Hannover 2023, yılın başından beri EMO topluluğuna” dedi.
 

VDW’deki İdari Direktör meslektaşı Dr. Markus Heering devam ediyor: “Yenilikçi Üretim bayrağı altında. bu yıl EMO Hannover’de üç mega konuya odaklanmaya karar verdik: İşin Geleceği, Bağlantının Geleceği ve Üretimde Sürdürülebilirliğin Geleceği. Buradaki amaç, üretim teknolojisinin yalnızca uzmanların ilgisini çekmediğini, aynı zamanda endüstrinin zamanımızın en acil sorunlarını çözmek için üzerine düşeni yaptığını göstermektir. Eylül ayındaki fuarda ve ön gösterimde sergileyicilerin teknik çözümleriyle - etkileyici bir çeşitlilik ve derinlikte - sergiledikleri şey de bu.”


EMO Hannover, geri sayım başlarken çok sayıda teklif sunacak

Şu anda EMO Hannover 2023’te 42 ülkeden 1.750’den fazla katılımcı bekleniyor. Tüm üretim teknolojisi yelpazesini sergileyecekler. Başlıca ilgi alanları, işleme merkezleri ve torna tezgahları, kesici takımlar ve sıkıştırma cihazları, ölçüm ekipmanları ve kontrol sistemlerini içerir. Markus Heering, “Uluslararası üretim teknolojisi ticaret fuarında teknik tekliflerin genişliği benzersizdir” diye vurguladı. Etkinlik, üretimde var olan zorlukların altını çiziyor: daha fazla verimlilik, daha fazla esneklik, daha iyi kalite, daha yüksek doğruluk, AI entegrasyonu, kapsamlı fabrika çapında ağ ve çok daha fazlası.

EMO Hannover, belirli trend konularına dikkat çekmeyi amaçlayan çeşitli ortak stantlar sunuyor: Eklemeli Üretim, Bağlantı, Cobot’lar ve Üretimde Sürdürülebilirlik. Wil¬fried Schäfer, “Özellikle, Üretimde Sürdürülebilirlik Alanında sergilenenler gibi son gelişmeler, katılımcılar kendilerini bu alanda yeniden konumlandırmaya istekli olduğundan, çok ilgi çekiyor” dedi. Araştırma enstitüleri de sürdürülebilirlik projelerini sunmak için standı kullanarak belirgin bir şekilde yer alacak. 

Üretim teknolojisinin geleceği için trend forumu

Üretim teknolojisi konusunda dünyanın önde gelen ticaret fuarı olan EMO Hannover, endüstriyel değer zinciriyle ilgili tüm önemli konuları kapsamayı, teknolojinin mevcut durumunu sunmayı ve gelecekteki gelişim için olası senaryoları vurgulamayı amaçlıyor. “Yukarıda belirtilen konulara ek olarak, Özel Eğitim Standında vasıflı çalışanların işe alınmasına daha fazla odaklanılacaktır. Nachwuchsstiftung Maschinenbau (Makine Mühendisliği için Gençlik Eğitimi ve Geliştirme Vakfı) tarafından sunulan hizmet yelpazesi, devam eden eğitim ve geliştirmeyi içerecek şekilde temel mesleki eğitimin ötesine genişletildi,” diye açıkladı Markus Heering. Özel umati standında, fabrikalar içinde ve arasında etkili ağ oluşturmanın temeli olarak makine ve tesis mühendisliği endüstrisi için bağlantı girişimindeki en son gelişmeleri sergilemeyi amaçlayan büyük bir canlı gösteri yer alacak.
Son olarak, Başlangıç Alanı genç şirketlerle öncü işbirliğini teşvik edecek, dedi Schäfer, iki örneği daha açıklayarak.

Ortak stantlar, Hannover fuar merkezinin 9. ve 16. salonlarındaki iki forumla tamamlanacak. Katılımcıların teknoloji konularındaki sunumları ve özel Future In¬sights konularında derinlemesine sunumları için bir platform sağlarlar. Program, Hindistan pazarındaki iş fırsatları hakkında bir konferans ve “Yeni dijital çalışma - fırsat mı yoksa hak mahrumiyeti mi?” başlıklı iki yarım gün içerir. Her ikisi de Geleceğin İşinin bireysel yönleri üzerinde daha derine iniyor. Bağlantının Daha İleri Geleceği yarım günleri, dijitalleşme yoluyla umati ve Enerji verimliliği konularını ele alacaktır. Üretimde sürdürülebilirlik, son olarak e-mobilite, iklim nötr üretim, döngüsel iş modellerinin potansiyeli ve üretimde sürdürülebilirliğe ilişkin en iyi uygulamalar hakkındaki sunumlarda ve tartışmalarda ele alınacaktır.

Sunumlar, ticaret fuarı öncesinde başlatılan EMO Hannover dijital hizmetiyle yakından bağlantılı. “Sunumların, konferansların ve önemli konuların bazıları canlı olarak yayınlanacak veya kaydedilecek ve istek üzerine www.emo-hannover.de adresindeki web sitemiz aracılığıyla sunulacak - tesadüfen bu Önizleme gibi. Buradaki amacımız, katılımcılarımızın erişimini genişletmek ve tüm tekliflerden yararlanamayacak olan ziyaretçilerin derinlemesine bilgi ve tartışmalar açısından döngü içinde kalmasını sağlamaktır,” diye açıkladı Wilfried Schäfer VDW.

Yetiştiriciliği destekleyen dünyanın önde gelen ticaret fuarı ve uluslararası ağların genişletilmesi

Yukarıdaki tüm forumlar ve etkinlikler yalnızca derinlemesine bilgi sağlamakla kalmaz, aynı zamanda katılımcılar arasında tartışmayı ve fikir ve deneyim paylaşımını da teşvik eder. Üretim teknolojisi için dünyanın önde gelen ticaret fuarı olan EMO Hannover, bilim camiasının yanı sıra tedarikçi ve müşteri taraflarından daha fazla üretim uzmanı çekerek uluslararası ağı büyütmek için diğerlerinden daha uygundur.