OSP-P500 CNC İşlemenin Geleceğini Sunar...

Emo Hannover Preview 2023 organizasyonunda görüştüğümüz Okumayetkililerinden yeni ürünleri OSP-P500 hakkında bilgiler aldık. 

Okuma’nın yeni CNC kontrolü: OSP-P500, üretimi bir üst seviyeye çıkarıyor. Dünyaca ünlü CNC takım tezgahı üreticisinin müşterileri, özel kullanım kolaylığı ve enerji verimliliği ile en yüksek üretkenlik ve hassasiyetten yararlanacak. Akıllı makine kontrolü ayrıca siber saldırılara karşı koruma sağlayan özel güvenlik özellikleri içerir. Artan vasıflı işçi eksikliği, iklim nötr üretim için artan gereksinimler ve her zamankinden daha esnek, çok değişkenli üretim programları, otomatik, enerji tasarruflu üretim süreçlerine olan talepte keskin bir artışa neden oluyor. OSP kontrolünün ilk lansmanından 60 yıl sonra Okuma, mevcut ve gelecekteki zorluklara yanıt olarak devrim niteliğinde bir yeniliği duyuruyor: “Yenilikçi OSP-P500 kontrolü, çığır açan gelişmelerle artan gereksinimlere yanıt vermek ve karmaşık gerçekleştirmek için müşterilerimizi destekliyor. işleme operasyonları daha hassas ve daha kısa sürede. Okuma Europe GmbH Genel Müdürü Norbert Teeuwen, “Akıllı işlevler ve son derece kolay kullanım, kullanıcının üretkenliğinde önemli bir artış sağlıyor.”

Herkes tarafından verimli işleme

Yeni OSP-P500 kontrolü, üretim süreçlerini hızlandırmak ve hazırlık sürelerini azaltmak için “Digital Twin” ile donatılmıştır. İşleme süreçlerinin yüksek hassasiyetli simülasyonlarını kolaylaştırır: “Digital Twin on Machine” ile bu simülasyon makinenin kendisinde gerçekleştirilir, böylece işleme hemen ardından başlatılabilir. Simülasyon ayrıca bilgisayarda “Digital Twin on PC” ile duruş sürelerini önlemek için yapılabilir ve makinenin diğer işleme süreçlerinde kullanılmasına izin verir. Son derece kullanıcı dostu arayüz sayesinde, deneyimsiz kullanıcılar bile CNC kontrolünün tüm avantajlarından yararlanır. “Akıllı OSP İşlemi” işlevi, kullanımı basitleştirir ve gerekli tüm adımlar boyunca otomatik rehberlik sağlar; bu, önceden deneyimi olmayan kişilerin bir iş parçasını tek bir günde nasıl işleyeceğini öğrenebileceği anlamına gelir.

OSP-P500 ayrıca yüksek yüzey kalitesiyle yüksek hızlı işleme için ideal bir donanıma sahiptir: “Akıllı Kontrol” sayesinde, geleneksel makine kontrollerinin iki katı bilgi işlem gücüne sahiptir. Bu, reaksiyon sürelerini önemli ölçüde kısaltır, böylece döngü süreleri yüzde 15’e kadar azaltılabilir.

Siber saldırılara karşı her zaman güvende

Kapsamlı bir güvenlik sistemi ile CNC kontrolü ayrıca makine işlemlerini, programları ve verileri siber saldırılardan güvenilir bir şekilde korur. Kullanıcılar için gelişmiş tanımlama süreçleri ve iletişimin OPC-UA standardına göre şifrelenmesi yetkisiz erişimi de engeller. Beyaz liste ve program sahteciliği veya usulsüzlüklerinin doğrudan tespit edilmesine yönelik işlevler gibi belirli virüsten koruma önlemleriyle olası hasar en aza indirilebilir. Veri kurtarma önlemleri ve verileri
acil durumlar için yedekleme fonksiyonları da entegre edilmiştir. Bu, her zaman istikrarlı ve kesintisiz üretim sağlar.

Daha fazla enerji verimliliği için akıllı teknoloji

Entegre “Eco Suite Plus” sayesinde yeni OSP-P500, güç tüketimini azaltmak için tüm müşteri gereksinimlerini karşılar. Akıllı özellikler, her çalışma durumunu ve CO2 emisyonlarını kaydeder ve analiz eder, gerekirse enerji tasarrufu sağlayan rölantiye geçer ve talaş konveyörü veya emme gibi çevre birimlerini otomatik olarak ayarlar. Gelecekte Okuma, enerji tasarrufu, yüksek hassasiyetli çalışma için daha da fazla işlev sağlayacak bir dizi yeni Yeşil Akıllı Makineyi kademeli olarak piyasaya sürecek. Bu akıllı takım tezgahları, en yüksek kaliteyi sağlamaya devam ederken, azaltılmış enerji tüketimi ile CO2 emisyonlarının azaltılmasını desteklemek için özellikle tasarlanmıştır. OSP-P500 de paketin bir parçasıdır.

5 eksenli işleme merkezleri ve çoklu görev için yeni makine tasarımı makineler

İlk aşamada, MU-V serisinin 5 eksenli işleme merkezleri ve MULTUS serisinin çok görevli makineleri yeni makine kontrolü ile donatılacak. Ayrıca Okuma, daha fazla boş alan sunan, makine üzerinde ergonomik çalışmayı kolaylaştıran ve otomasyonlarla yüksek düzeyde entegrasyon olanakları sağlayan revize edilmiş makine tasarımıyla şaşırtıyor.

OSP-P500 ilk kez 18-23 Eylül 2023 tarihleri arasında Hannover’de düzenlenecek EMO’da halka tanıtılacak. Okuma’nın ticaret fuarına katılımı hakkında daha fazla bilgiye şu anda emo2023.okuma.eu adresinden ulaşılabilir. Yeni kontrol ve tasarıma sahip ilk makineler, 2023 yılı sonunda Avrupa’daki müşterilere teslim edilecek.