Holo-Light, Artırılmış ve Sanal Gerçekliğin ürün geliştirmeyi nasıl hızlandırdığını gösteriyor

Hannover Messe Preview 2023 organizasyonunda deneyimleme fırsatı bulduğum AR3S’ modeli, makine ve tehcizatların uzaktan bakım ve kontrolü konusunda stabil çalışması ve AR ve VR etkileşimi ile kullanıcılara memnuniyet vaad ediyor.

XR uzmanı Holo-Light, 17–21 Nisan tarihlerinde Hannover Messe 2023’te, salon 15, stant F71’de Artırılmış Gerçeklik Mühendisliği Alanı AR3S’nin yeni, geliştirilmiş sürümünü sergileyecek. Ziyaretçiler, özel demolarda, sürükleyici teknolojilerin ürün geliştirmeyi nasıl basitleştirdiğini ve hızlandırdığını ve Artırılmış Gerçeklik (AR) ve Sanal Gerçeklik (VR) genelinde nasıl işbirliği yapılacağını deneyimleyecek. Holo-Light’ın AR3S’si, AR ve VR arasında etkileşimi ve çok kullanıcılı modu mümkün kılan dünya çapındaki ilk profesyonel Endüstriyel Metaverse uygulamasıdır.

Mühendisler ve endüstriyel tasarımcılar, AR3S’yi karmaşık, tam boyutlu 3D CAD modellerini görselleştirmek, fiziksel bileşenlerle birleştirmek ve fiziksel ortamda bunlarla etkileşim kurmanın yanı sıra değerlendirmek için kullanıyor. AR3S ile, ürün geliştirme sürecine dahil olan herkes, işbirliği sürecine dahil edilebilir ve aynı dijital ikiz üzerinde, gerçek zamanlı olarak ve konumdan bağımsız olarak çalışabilir.
AR3S’nin en son sürümü daha da fazla esneklik ve ölçeklenebilirlik sunar. AR3S, Microsoft HoloLens 2 gibi AR cihazlarının yanı sıra artık Meta Quest 2 gibi VR cihazlarını da destekliyor ve ikisi arasında sorunsuz etkileşim sağlıyor. AR3S, kesme düzlemleri ve X-Ray modundan çarpışma algılamaya ve doğrudan nesne üzerinde işaretlemeye kadar özelliklerle, dijital alanda, AR ve VR’de veya tek başına AR’de işbirliği ve toplu karar vermede devrim yaratıyor.

Özetle AR3S’nin Faydaları

AR3S, mühendislerin ve endüstriyel tasarımcıların konsept değerlendirmelerini daha hızlı gerçekleştirmelerini, tasarım kusurlarını erkenden tespit etmelerini ve planlamadan tasarıma ve uygulamaya kadar olan süreci önemli ölçüde hızlandırmalarını sağlar. AR3S, pazara sürüm süresini kısaltmanın yanı sıra, prototip üretimi için gereken kaynakları en aza indirmeye yardımcı olur ve bileşenlerin nakliyesini çok geç bir aşamaya kadar geçersiz kılar. Dahası, ekip üyelerinin seyahatlerini minimumda tutmaya yardımcı olur, böylece maliyetlerin yanı sıra karbon ayak izini de azaltır.

AR3S ile mühendisler ve endüstriyel tasarımcılar tüm sınırları aşar. Akış sayesinde, görüntülenen 3D hologramların ayrıntı düzeyi, veri boyutu ve poligon sayısında sınır yoktur ve AR ve VR desteği sayesinde, bir XR cihazı seçerken herhangi bir sınırlama yoktur. Ayrıca, AR3S hem yerel bir ağda hem de bulutta çalışır. Bu nedenle AR3S, prototip oluşturma, tasarım incelemeleri, fabrika simülasyonları veya sürükleyici eğitimler gibi sayısız endüstriyel kullanım durumunun yanı sıra her boyuttan ve coğrafi dağılımdan ekipler ve şirketler için uygundur. BMW, Bilfinger ve Danfoss İklim Çözümleri gibi çeşitli sektörlerdeki şirketler iş akışlarını AR3S ile optimize ediyor.