Fritz Studer AG 2023 Basın Toplantısı

Thun/Steffisburg’daki STUDER genel merkezinde düzenlenen basın toplantısına yaklaşık 20 ülkeden 60’tan fazla gazeteci katıldı.

Fritz Studer AG’nin bu yılki basın toplantısında, CEO Jens Bleher basın temsilcilerini tarihi bir mekanda karşılıyor: “Tam 111 yıl önce, Fritz Studer şirketini burada, Steffisburg’da kurdu. O zamandan beri, silindirik taşlamanın öncüsü sayısız teknolojik yenilik sundu - bu, gelecek için yükümlülüğümüz olan uzun bir gelenek.” Bu nedenle, STUDER’in 2022’de büyüme rotasını sürdürmeyi başarmasından ve satışları önemli ölçüde artırmasından özellikle memnunuz. Bu nedenle Bleher, 2023 görünümü konusunda da çok olumlu: “Yıl sonundaki dikkate değer bir son hamlenin ardından, STUDER 2023’e büyük bir sipariş yığınıyla tam bir ivmeyle başladı.”

Sipariş durumunun olumlu gelişimi

CSO Sandro Bottazzo, “Genel olarak, sipariş alımında şirket tarihimizde üçüncü en iyi yıldı” diyor. Tüm satış bölgelerinde beklentilerin açık ara üzerinde gerçekleşti. Hatta Türkiye gibi bazı ülkeler şirket tarihindeki en yüksek sipariş alımını kaydetti. Yüksek hassasiyetli taşlama makinelerinin küresel üreticisi olarak STUDER, dünya çapında faaliyet göstermektedir. Bottazzo, “Sonuçta, 2022’de bir kez daha dünyanın en önemli pazarlarındaki konumumuzu genişletmeyi ve pazar payımızı artırmayı başardık” diye özetledi.

2022’de neredeyse tüm pazarlar siparişlerde büyüme gösterdi. Siparişlerin yüzde 37’sinden yeni müşteriler sorumluydu. Ayrıca Aralık, tarihimizin bireysel olarak en iyi ikinci ayı oldu. Havacılık ve Uzay ve Enerji segmentleri bu olumlu gelişmeye önemli katkı sağlamıştır. Takım, Kalıp ve Kalıp ve Makine İmalatı segmentleri çok yüksek bir seviyede sabit kaldı. Küçük ve orta ölçekli tedarikçi şirketler ve sözleşmeli üreticiler ile Hassas Mühendislik segmenti, en büyük bireysel segmentimiz olmaya devam ediyor. Otomotiv sektöründe ise özellikle üretim makinelerine olan talebi etkileyen bir düşüş yaşandı. Bottazzo, “Ancak, iyi konumumuz ve geniş portföyümüz bize çok yardımcı oluyor” diye vurguluyor.

Anahtar olarak geniş portföy başarı

Çok çeşitli müşteri gereksinimlerini karşılayabilen geniş bir portföy, hem ticari markamız hem de STUDER’in başarısının önemli bir ayağıdır. 2022 iş yılında, üniversal ve içten silindirik taşlama makineleri hem standart hem de sistem işinde olumlu bir eğilim gösterdi. STUDER makineleri arasında en çok satan, hem tek hem de seri üretimde küçük ve büyük iş parçalarını üretebilen çok yönlü S33 CNC üniversal silindirik taşlama makinesi oldu. Çok iyi satılan diğer makineler favorit, S31 ve S41 idi. STUDER, içten silindirik taşlama makinelerinin satışında şimdiye kadarki en iyi ikinci yıllık sonucunu elde etti. Rekor seviyeye ulaşan bir başka alan da, metal bağlı taşlama taşlarının hassas şekilde işlenmesini mümkün kılan ve böylece üretkenliği son derece yüksek seviyelere çıkaran WireDress® teknolojisiydi.

Rekor satışlarla Müşteri Hizmetleri

Bottazzo’nun müşteri hizmetleri alanından daha iyi haberleri var. Burada STUDER, 2022’de yeni bir gelir rekoru elde etti. Revizyonda, şirket tarihimizdeki en iyi ikinci yıldı” diyor. İyi iş gelişimi nedeniyle, STUDER hizmet organizasyonunu daha da genişletti. Böylece müşteriler daha da iyi kullanılabilirlik ve daha hızlı sorun çözmeden yararlanır. Ek olarak, çok sayıda iş süreci dijitalleştirildi ve optimize edildi. Bottazzo, “Daha da iyi performans sağlamak ve müşterilerimize daha yakın olmak için Müşteri Hizmetlerimizi büyütmeye devam edeceğiz” dedi.

Çok sayıda yeni ürünün geliştirilmesi

2022 mali yılı aynı zamanda çok sayıda yeni gelişme ve genişleyen bir ürün yelpazesini de beraberinde getirdi. STUDER CTO’su Daniel Huber, “Ürün saldırgan, yenilikçi ve uygulamaya özel çözümlerimizle müşterilerimizin ihtiyaçlarını daha da iyi karşılayabiliriz” diyor. Çin pazarında bir yandan başarısı kanıtlanmış KC33 CNC üniversal silindirik taşlama makinesinin yeni nesli tanıtıldı. Öte yandan, ecoGrinder ile Çinli müşteriler artık ekonomik bir giriş düzeyi çözüme sahip ve şimdiden çok sayıda alıcı buldu. Huber, “2022’de neredeyse her büyük ticaret fuarında bir yenilik sunduk” diyor. Buna Stuttgart’taki GrindingHub’daki S36 üretim makinesi de dahildir. Portföyde S11 ve S22 arasındaki boşluğu kapatıyor ve özellikle elektromobilite alanındaki uygulamalar ve bileşenler için çok uygun. Artık S36, yenilikçi bir enerji izleme konseptiyle de sunuluyor. Ya da Milano’daki BIMU’da sunulan yeni S100 var, CNC üniversal içten silindirik taşlama makineleri alanında mükemmel bir giriş seviyesi seçeneği.
 

Daha fazla makine ile C.O.R.E.

Devrim niteliğinde ve markalar arası donanım ve yazılım mimarı UNITED GRINDING Group’un kalitesi, giderek artan sayıda makinede de bulunabilir. ÇEKİRDEK. çeşitli makinelerin akıllı ağ bağlantısını, serbestçe yapılandırılabilen ve kullanıcı dostu işletimi ve en yeni nesil kontak sensörlerini sunar. ÇEKİRDEK. ayrıca daha verimli üretim için sezgisel kullanım ve çok sayıda görselleştirme seçeneğine sahip modern, büyük ölçekli çoklu dokunmatik ekrana sahiptir. 2022’de STUDER, halihazırda dört makine tipini C.O.R.E.’ye çevirebilmişti. önümüzdeki yıl da içten silindirik taşlama makinelerini devreye almaya devam edecek. Huber, “Yalnızca sezgisel işletim, dijital yardım ve izleme sistemleri, otomasyon seçenekleri ve verimli süreç yönetimine sahip akıllı makineler sunan üreticiler gelecekte başarılı olacak” diyor.

Tedarik zincirlerindeki zorluklar

Tedarik zinciri durumu 2022’de önemli bir konu olmaya devam ediyor. CEO Jens Bleher şunları belirtiyor: “Tedarik pazarlarındaki gergin duruma rağmen, Operasyon ekibimiz ve Mühendislik ortaklaşa güvenilir bir şekilde üretim yapmayı başardı ve çok rekabetçi ve güvenilir teslimat süreleri sağlamaya devam etti.” COO Stephan Stoll şöyle açıklıyor: “Üretim kaynaklarımızı zor aşamalarda bile sabit bir seviyede tutma stratejimiz, tedarikçi tabanımızla kurduğumuz uzun vadeli ortaklıklar kadar bu başarının bir parçasıydı.” STUDER ayrıca, mümkün olan her yerde tek kaynağa bağımlılıkları en aza indirmek için birkaç yıldır takip ettiği riske dayalı tedarik zinciri yaklaşımından da yararlandı. Burada diğer bir başarı faktörü, darboğazların yakın göründüğü zamanlarda alternatif bileşenleri iyi değerlendirebilen Mühendislik ve Satınalma arasındaki yakın işbirliğiydi.

“Fritz Studer Ödülü”nün yedincisi

“Fritz Studer Ödülü”, şirketin en iyi yetenekleri ve yenilikçi fikirleri teşvik etmesinin bir başka yoludur. Araştırma ödülü 10.000 CHF ile geliyor ve bu yıl yedinci kez ağırlanacak. Avrupa üniversitelerinin ve teknik kolejlerin öğrencilerine yöneliktir. Yenilikçi makine konseptleri, öğütme sürecini desteklemek için dijital çözümler veya alternatif malzemeler gibi alanlardan başvurular davet edilir. ve Katılımcılar bireysel çalışmalarına veya takım projelerine girebilirler.