Schneider Electric Çeşitlilik, Eşitlik ve Kapsayıcılık Alanında 3 Prestijli Platformda Küresel Lider Seçildi

Enerji yönetimi ve otomasyonun dijital dönüşümüne liderlik eden Schneider Electric; Financial Times, Refinitiv ve Forbes tarafından işyerinde çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık (DEI) alanında küresel bir lider olarak kabul edildi. Bu başarılar, şirketin daha adil ve daha eşitlikçi bir toplum yaratmaya yönelik uzun süredir devam eden taahhüdünün derinliğini ve aynı zamanda kendi iş gücü içerisinde bu hedefleri gerçekleştirmek için uyguladığı çalışmaların somut ve pratik etkisini yansıtıyor.

Schneider Electric, Financial Times’ın Çeşitlilik Liderleri 2023 sıralamasında kendi sektöründe 16. sırada yer aldı. Schneider Electric, küresel iş gücü anlamında yürüttüğü çabalarının başarısının ve tutarlılığının bir kanıtı olarak bu prestijli listede üst üste dördüncü kez yer aldı.

Financial Times’ın yıllık sıralaması, şirketlerin işyerinde eşitlik ve çeşitliliği geliştirmedeki başarısını değerlendiriyor. Bu liste, 16 Avrupa ülkesinde en az 250 kişi istihdam eden şirketlerde 100 binden fazla çalışandan alınan bağımsız anket verilerine dayanarak derleniyor. Bu kapsamda bu yıl hazırlanan listede toplamda 300 binden fazla değerlendirme, Çeşitlilik Liderlerini belirlemek için temel oluşturdu ve yalnızca en yüksek puanı alan 850 şirket nihai listeye dahil edildi.

Financial Times değerlendirmesinin sonuçları, Refinitiv’in çalışanlar arasında çeşitliliği ve kapsayıcılığı teşvik etmek için en fazla çaba gösteren halka açık ilk 100 şirketin yer aldığı yıllık Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Endeksi’nde karşılık buldu. Schneider Electric, kendi sektöründe 2. ve genel olarak 61. sırada yer alarak ölçütte güçlü bir performans sergiledi.

Finansal piyasa verileri ve altyapısında lider bir sağlayıcı olan Refinitiv, endeksini derlerken 12 bin işletmeyi dört kategoride (Çeşitlilik, Kapsayıcılık, Çalışan Gelişimi ve Anlaşmazlıkların Çözümü) değerlendiriyor. Veriler, finans uzmanları tarafından şirketlerin yatırımları genelinde sürdürülebilirlikle ilgili riskleri ve fırsatları değerlendirmek ve ayrıca çeşitlilik odaklı yatırım stratejilerini güçlendirmek için sıklıkla kullanılıyor.

Bu başarılarla birlikte Schneider Electric, aynı zamanda Forbes tarafından yayınlanan 2022 Yılı Dünyanın En İyi Kadın Dostu Şirketlerinden biri seçildi. Schneider Electric, mühendislik ve imalat sektörlerindeki 30 şirket arasında 11. sırada yer aldı.