SchneiderElectric, 2018 World’s Most Ethical Companies® listesinde yer aldı!

• SchneiderElectric, Ethisphere® Institute tarafından hazırlanan 2018 World’sMostEthicalCompanies® listesine girdi.
• SchneiderElectric listeye art arda 8 yıl girerek başarılarının sürekliğini kanıtladı.
• Listedeki yerini etik ve sorumluluk alanındaki faaliyetleri sayesinde kazandı.
• Listede 23 ülke ve 57 sektörden 135 şirket bulunuyor.

Enerji yönetimi ve otomasyonda dünya çapında uzman olan SchneiderElectric, Ethisphere® Institute tarafından 2018 World’sMostEthicalCompanies listesinde yer almaya hak kazandı. Bu başarı SchneiderElectric için ilk değil; şirket, bu unvana art arda 8 yıldır layık görülüyor.

Ethisphere® Institute’un hazırladığı World’sMostEthicalCompany® listesi, etik iş uygulamaları standartlarının tanımlanması ve geliştirilmesi adına düzenleniyor. 2006’dan bu yana her yıl düzenli olarak açıklanan liste beş alanda kendini kanıtlamış şirketleri içeriyor. Bunlar; etik ve uyumluluk programı, kurumsal vatandaşlık ve sorumluluk, etik kültürü, yönetim ve liderlik, inovasyon ve itibar. Tüm bu alanlarda başarı sağlayabilen şirketler, 23 ülke ve 57 sektörden 135 şirket oldu.

SchneiderElectric Mali ve Hukuki Faaliyetlerden Sorumlu CEO Yardımcısı EmmanuelBabeau elde edilen başarıya dair şunları ifade etti; “SchneiderElectric bu başarı için çok çalıştı. Listede yer almamız, kurumsal, sosyal ve çevre sorumluluğu stratejimizi ileriye taşıma ve paydaşlarımızın bizden beklentilerini karşılama çabalarımızın bir sonucudur. İnsanlar her daim inovatif çözümler üreten bir şirket ile çalışmaktan gurur duyar. Buna bir de etik uygulamalarımızdaki başarılamız eklenince müşterilerimizin bağlılığı oldukça artıyor.”

Ethisphere CEO’su TimothyErblich ise; “Dünyanın etik kurallara genel yaklaşımı 2017’de önemli ölçüde değişti. Aynı kural ve yasalar çerçevesinde hareket eden global şirketler artık toplumun, insan hayatının iyileştirilmesine yönelik en önemli gücüdür. Bu yıl daha fazla şirketin bu güce katıldığını görüyoruz. World’sMostEthicalCompanies listesinde yer alma başarısı gösteren SchneiderElectric ekibini tebrik ediyorum” dedi.


İNANÇLI ÇALIŞMAYLA GELEN BAŞARI

Köklü bir geçmişe sahip SchneiderElectric’in listeye girmesini sağlayan çalışmaları da oldukça eski. Şirket 2002 senesinde kendi Sorumluluk İlkeleri’ni geliştirdi. Bu ilkelere uyum sağlayabilmeleri için düzenli olarak kurum içi ve sektör çapında faaliyetler yürütüyor.

Benzer şekilde 2017 yılında çalışanların dürüst davranmalarını sağlamak adına yeni yüz yüze ve e-eğitim modüllerini devreye aldı. Hesap verilebilirlik SchneiderElectric için her zaman önemli bir kriter oldu. Tedarik zincirinde insan hakları ve çevre koruması konularında hesap verilebilirliği güçlendirmek adına kapsamlı bir tedarikçi izleme programı başlattı.

SchneiderElectric’in uyguladığı bir diğer program ise Sorumluluk ve Etik Dinamikler programı. Bu programla genel anlamda şirket çalışanlarına Sorumluluk İlkeleri’ne uymak ve söz konusu olabilecek sorunları yönetmek anlamında yardımcı olmak hedeflendi.

Bu program SchneiderElectric Gezegen ve Toplum barometresinde etik performans göstergesi işlevi de görüyor. En güncel sonuçlara göre (2017 üçüncü çeyrek) SchneiderElectric, tedarikçi zinciri hesap verilebilirliği anlamında büyük gelişme kaydetti.