HANNOVER MESSE ve CeMAT 2018 (23-27 Nisan): Industry 4.0’ü bir sonraki seviyeye taşıyor

Almanya’nın Hannover Kentinde düzenlenen Hannover Messe Fuarı’nın ön izlemesi olan Hannover Messe Preview’de fuarın basın lansmanı ve katılımcı firmaların ürün ve hizmetlerini takip etme fırsatı bulduk.

Endüstrinin, enerjinin ve lojistik alanlarının dijital entegrasyonu hızla ilerliyor; sanayiler arasındaki geleneksel sınırlar, üretkenlik artışı ve yeni iş modelleri mantar gibi ortaya çıkıyor. Nisan 2018’de, HANNOVER MESSE ve CeMAT toplam ağırlığını bu trende ödünç verecek ve Industry 4.0’ı bir sonraki seviyeye taşıyacak. Birlikte, sayısallaştırılmış üretim, entegre enerji sistemleri ve akıllı lojistik çözümlerinin yaşama, çalışma ve iş yapma şeklimizi radikal bir şekilde değiştirecekleri bir geleceğe dair bir pencere açacaklar.

Geleceğin her akıllı fabrika senaryosunda, başroller iki ana faktör tarafından oynanacaktır: insanlar ve makine. Bununla birlikte, en iyi performansı elde etmeleri için dijital entegrasyonun gücü en üst seviyeye çıkarılmaya ihtiyaç duyacaktır. Deutsche Messe Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Jochen Köckler, “Otomasyon teknolojisinin entegrasyonu, BT platformları ve makine öğrenimi, Industry 4.0’ı bir sonraki seviyeye taşıyor” dedi.

HANNOVER MESSE 2018, ‘Entegre Sanayi - Bağlan ve İşbirliği’ ana temasıyla, dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilere, gittikçe artan oranda birbirine bağlı, dijital olarak ağ üzerinden bağlanarak mümkün olan tamamen yeni iş, iş ve işbirliğini tecrübe ettirebilecek sanayi görseli sunuyor.



MAKİNE ÖĞRENİMİ, BT PLATFORMLARI VE ENTEGRE ENDÜSTRİYEL ROBOTLAR

Endüstriyel manzara hızlı değişiyor. Fabrika teknolojisi her geçen gün daha da verimli hale geliyor, endüstriyel BT platform

ları piyasada kolaylıkla bulunabiliyor ve giderek daha fazla endüstriyel alt yüklenici, müşterinin değer zincirlerine sayısal olarak entegre ediliyor. Ve şimdi, makine öğrenimi ile, makineler ve robotlar giderek özerk kararlar alabiliyorlar. Köckler, “HANNOVER MESSE, Endüstri 4.0’ün hızlı yükselişini ve faydalarını birinci elden tecrübe edecek bir yer. Dünyanın önde gelen otomasyon teknolojisi üreticileri, büyük isimdeki robot sağlayıcıları ve küresel IT ve yazılım şirketlerinin hepsi orada olacak ve gösteriyi Industry 4.0 için mutlak bir küresel hotspot yapacak.” dedi.

ÜRETİM VE LOJİSTİĞE ENTEGRASYONUN HIZLA ARTMASI

Sayısallaştırma, lojistikte zaten kritik bir başarı faktörüdür; burada karmaşık süreçleri yönetmek ve daha verimli hale getirmek en büyük güçlüklerden biridir. Bu, lojistik ile çevrimiçi perakende arasındaki ara yüz için kesinlikle doğrudur. Köckler, çevrimiçi perakendeciliğin, otomatik süreçlerin hala kuraldan çok istisnai olduğu bir sektörde nasıl bir mücadele olduğunu “müşteri kral, dünyayı bekliyor ve şu anda istiyor” dedi. Sektörün geleceği, giderek karmaşık tedarik zincirlerini işleyebilen yenilikçi lojistik süreçlerine bağlı. Gerekli lojistik ortamı, tüm süreçlerin yazılım tarafından yönetildiği ve robotların saatlerce çalıştığı, salondan bağımsız olarak hareket ettirildiği ve malları doğru yere ve doğru yerde ve doğru yerde teslim ettiği otomatik depolarla başlar.

Üretim ve lojistik süreçlerinin verimlilik ve esnekliği artırmak ve dolayısıyla maliyetleri düşürmek için sürmekte olan araştırmanın bir parçası olarak akıllı teknolojilerle daha da bütünleştiği üretimde de benzer şeyler oluyor. CeMAT’de ziyaretçiler, üretim ve lojistik alanlarının kendileri için yakınlaşmasını deneyimleyebilecek. Kökler, “Lojistik ve üretim süreçleri arasındaki entegrasyonun yıldızı göz önüne alındığında, dünyanın dört bir yanından ziyaretçilere, lojistik geleceği için mevcut ve gelişmekte olan çözümlerin benzeri görülmemiş kapsamlı bir bakış sunacak” dedi.

ÜRETİM İÇİN ENERJİ VE ELEKTRİK HAREKETLİLİĞİ İÇİN ELEKTRİK HATLARI

Sayısallaştırma da enerji endüstrisini dönüştürüyor. Yenilikçi teknolojiler, güç sistemlerimizi daha esnek hale getirmekte, farklı sektörleri akıllıca birbirine bağlamakta ve yeni piyasa

katılımcılarına öncülük etmektedir. Bu önemli gelişmeler, HANNOVER MESSE’nin Enerji fuarında derinlik kazanacak. Fuar, endüstriyel şirketlerin muazzam bir tasarruf sağlayarak iklim korumasına büyük katkı sağlayacak çeşitli enerji verimliliği çözümlerini ortaya koyacak. Ayrıca, dünyayı sürdürülebilir enerji sistemlerine başarılı bir şekilde geçirmek için gerekli teknolojileri ve adımları da sunacaktır.

“Herkes hareket geçişi hakkında konuşuyor ama gerçek şu ki, elektrik hatlarımız elektrikli otomobillerin yaygın kullanımı için henüz hazır değil” diye açıklıyor Köckler. Enerji sektörüne göre sorun, elektriksel hareketliliğin şu andaki normlardan çok daha yüksek yük tavanlarına neden olacağıdır. Dahası, eMobilite, kullandığı güç yenilenebilir kaynaklardan gelmediği sürece çevre dostu ve sürdürülebilirlik sözünü sunamayacaktır. Enerji şirketler ve belediye hizmetleri, elektrikli hareketlilik mega trendini ve zorluklarını benimsiyor ve gerekli altyapıyı oluşturmaya başlıyorlar. Buradaki girişimler kapsamlı şarj istasyonunun sağlanması, güç dağıtım şebekelerinin iyileştirilmesi ve elektrikli “süper otoyollar” inşa edilmesini içeriyor. Hepsi dijital entegrasyona, yani yenilenebilir enerji kaynaklarının, enerji depolama tesislerinin ve elektrikli araçların akıllıca birbirine bağlanması ve koordine edilmiş, kesintisiz entegre bir sistem olarak birlikte çalışılmasının zorluğu haline geliyor. Köckler, “Elektrikli dolaşımı mümkün kılabilecek elektrik hatları oluşturmak için gerekli çözümlerin hepsi HANNOVER MESSE’de sergilenecek” dedi. Köckler, “Sanayi, enerji ve lojistik dijitalizasyonu hızla ilerliyor” dedi. “Ve bu gelişimin sonuçları bireysel endüstriler veya pazarlarla sınırlı değil. Toplumu bir bütün olarak ve aslında bütün küresel ekonomiyi ve işin doğasını etkiliyorlar. Fırsatlar çoktur ve onları ele geçirmek ve geleceğin bir parçası olmak istiyorsanız,HANNOVER MESSE’yi özlemeyi göze alamazsınız. HANNOVER MESSE, sayısallaştırma ve endüstri, enerji ve lojistik entegrasyonu üzerine büyük resmi sağlayan tek ticaret fuarıdır.